Merja Tikkanen

               Magiskt liv med själ och hjärta

                                Åkerbyvägen 280

                                            187 38 Täby

                                         Tel 070-716 17 22                     

 

Akupunktur enligt Kinesisk medicin

 

Kinesisk medicin och akupunktur har använt i flera tusen år i Kina.

Med akupunktur menas att tunna nålar sticks in i huden på en specifik yta (akupunkturpunkt) som har kontakt med ett system av meridianer (energibanor).

Meridianerna har i sin tur kontakt med bl a alla organ i kroppen. När en person är frisk strömmar qi (energi) fritt och harmoniskt i hela meridiansystemet. I kinesisk medicin används ordet obalans istället för sjukdom. När det blir blockeringar i kroppens eget energisystem, vår livsenergi - qi, uppstår en obalans.

En obalans kan också uppstå av olika känslor som blir för starka eller långvariga t ex stress, sorg, ilska. Det kan skada de inre organen och på så sätt uppstår obalanser. Vi påverkas hela tiden av omvärlden, både psykiskt och fysiskt.

Akupunktur är en mycket effektiv behandlingsform för olika problem, utan biverkningar.

 

Här följer exempel på olika problemområden som kan behandlas med akupunktur

  • stress, depression, utbrändhet och sömnsvårigheter
  • spänningshuvudvärk och migrän
  • matsmältningsbesvär, magkatarr, diarre och förstoppning
  • rygg-, nack och ledbesvär
  • menstruationsbesvär
  • klimakteriebesvär
  • luftrörsbesvär
  • m m

Hur fungerar en behandling med akupunktur

Efter behandling med akupunktur känner patienten sig ofta lugn och avslappnad. Vid ett enkelt akut problem t ex stel nacke, kan det räcka med en behandling. De flesta problem kräver dock en serie på ca tio behandlingar, en till två gånger i veckan. Ju längre tid man haft problemet desto fler behandlingar kan krävas. Förändringar kan uppträda redan efter en behandling, men i regel krävs fyra till fem behandlingar innan effekt kan noteras. I de flesta fall är resultatet av behandlingen bestående. I vissa fall kan man hållas smärtfri eller problemfri genom underhållande behandling t ex en gång per månad.

 

 Pris:   75 min inkl ryggmassage alternativt healing. Jag kommer inte att ha enbart akupunktur som en session från augusti 2018. Akupunktur blir en del i session med samtal och läkning i själen på djupare nivå.

Mer beskrivning kommer under sommaren.

            Nytt pris kommer i augusti 2018

 

Terapeut: Merja Tikkanen 070 - 716 17 22